Araştırma Projeleri

KUDAR mevcutta, toplumun denizle olan ilişkisini inceleyen Türkiye ve İtalya’daki araştırmaları desteklemektedir. Bu proje, karada ve sualtında saha çalışmalarını, kazı sonrası araştırmaları ve belgeleme çalışmalarını içermektedir. Devam eden projeler ve elde edilen sonuçlar hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki bağlantıları takip edebilirsiniz.

Antik Denizcilik Dinamikleri (AMD) Projesi

Antik Denizcilik Dinamikleri (AMD) Projesi

2015 yılında İngiltere’deki Birmingham Üniversitesi’nde başladığından bu yana büyümekle birlikte sualtı buluntularını içeren bir veri seti, yorumlama metodolojisinin test edilmesi ve iyileştirilmesi, Coğrafi Bilgi Sistemleri ile çeşitli konumsal analizler ve arkeolojik saha araştırmalarını kapsamaktadır. Daha fazla bilgi için lütfen burayı tıklayın.

Boğsak Arkeolojik Yüzey Araştırması
Courtesy of the Boğsak Archaeological Survey

Boğsak Arkeolojik Yüzey Araştırması

2010 yılında Dr. Günder Varinlioğlu başkanlığında yürütülen Boğsak Arkeolojik Yüzey Araştırması (BOGA), Taşucu Körfezi’ndeki antik yerleşimleri değerlendirmek amacıyla peyzaj ve deniz arkeolojisi, mimari araştırmalar, etnografya, antropoloji, arkeometrik ve jeoarkeolojik analizleri bir araya getiriyor. Daha fazla bilgi için lütfen burayı tıklayın.

Amalfi Kıyı Şeridinin Deniz Kültürel Peyzajının Modellenmesi

Amalfi Kıyı Şeridinin Deniz Kültürel Peyzajının Modellenmesi

2016 yılında başlayan Amalfi kıyı şeridinin deniz kültürel peyzajına ilişkin devam eden çalışma, yerel toplumun son bin yılda denizle ilişkisindeki değişimleri modellemek ve anlamak için arkeoloji, tarih, etnografya ve kıyı jeomorfolojisini birleştiren çok disiplinli bir projedir. Daha fazla bilgi için lütfen burayı tıklayın.

Yenikapı Tekne Dokümantasyonu ve Araştırması
Photo courtesy of C. Pulak / Institute of Nautical Archaeology.

Yenikapı Tekne Dokümantasyonu ve Araştırması

İstanbul Arkeoloji Müzeleri başkanlığında 2004 yılında kurtarma kazısı olarak başlatılan Yenikapı kazılarında en az 36 Bizans gemi batığı ortaya çıkarılmıştır. KUDAR Deniz Arkeolojisi Merkezi’ne bağlı öğretim üyeleri ve öğrenciler, 2018 yılından bu yana Sualtı Arkeolojisi Enstitüsü’nün Bodrum Araştırma Merkezi’nde bu batıklardan üçünün belgelenmesi üzerinde çalışmaktadır. Daha fazla bilgi için lütfen burayı tıklayın.